ToMo1978, A można UC jako podkład? czy odrazu po glinkowaniu, jeżeli nie trzeba korekty, nakładać wosk ( oczywiście po glinkowaniu mycie )
Podczas próby rozruchu całkowicie odcina prąd w samochodzie
Zwiń
X
-
Podczas próby rozruchu całkowicie odcina prąd w samochodzie
Od jakiegoś czasu aku miał ciężko odpalić silnik po kilku dniach bez jeżdzenia. Gdy w końcu już totalnie prądu brakowało to kupiłem nowego Bosha.
No i wszystko ok. Za każdym razem bez problemu odpalał. Jednak po kilku tygodniach pojawił się dwa razy bardzo dziwny objaw: Otóż podczas przekręcenia stacyjki w momencie jak powinien ruszyć rozrusznik wszystkie kontrolki nagle gasną i odcięty jest prąd od wszystkiego w samochodzie łącznie z radiem i centralnym. Za pierwszym razem pomyślałem sobie, że to może bezpiecznik. Jednak po 10 minutach nagle prąd się pojawił a ja jak gdyby nigdy nic mogę od pierwszego razu odpalić silnik. Na desce wszystkie wskazania zresetowane ale żadnego błędu nie wyświetla. Dzisiaj znów mi się to pojawiło i znów po ok. 13 minutach prąd cudownie wrócił i dalej ok.
W sobotę jadę na zczytanie błędów do ASO.
Macie pojęcie co to może być??Primus Inter Pares
-
-
a może przekaźnik styku 75 (X) - zasilanie przy rozruchu ?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kecajZamieszczone przez canecorso... i z tym żyje bo nie mam czasu przykręcić klem, jak sam nie załapię to musze otworzyć maskę ruszyć klemami i jest ok.Nie zabijam, nie kradnę, nie wierzę...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ArkadianZamieszczone przez kecaj:shock: :shock: :shock:
Byłeś w ASO z klemami? :shock:
[ Dodano: Sob 26 Kwi, 14 15:49 ]
Zamieszczone przez ArkadianOd jakiegoś czasu aku miał ciężko odpalić silnik po kilku dniach bez jeżdzenia. Gdy w końcu już totalnie prądu brakowało to kupiłem nowego Bosha.
... Na desce wszystkie wskazania zresetowane ale żadnego błędu nie wyświetla. Dzisiaj znów mi się to pojawiło i znów po ok. 13 minutach prąd cudownie wrócił i dalej ok.
W sobotę jadę na zczytanie błędów do ASO.
Macie pojęcie co to może być??Nie zabijam, nie kradnę, nie wierzę...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez canecorsoW pierwszym poście napisałeś że jedziesz zczytać błędy bo Ci prąd ginie..
Jeśli już mam być dokładny Nie chciałem tego wszystkiego wpisywać w tym jednym poście.Primus Inter Pares
Komentarz
-
Komentarz